Így lehet tökéletes a pázsit a kertben

Legtöbben a hangulatos udvar miatt költöznek kertes házba. Hogy legyen egy hely, egy kis zöld kuckó, ami a nyugalom szigete lehet. Ahhoz viszont, hogy ez így legyen, folyamatos ápolás és karbantartás szükséges, amire a mindennapok forgatagában nehezen marad idő és energia. Ilyenkor nyújt tökéletes megoldást a gondozásmentes pázsit, ami azontúl, hogy természetes és hibátlan megjelenést nyújt az év minden napján, még extra törődést sem igényel. Ismerd meg a lehetőségeidet rövid összefoglalónk által, ami segít az ideális pázsit megtalálásában.

A legfontosabb lépések

  1. Típus kiválasztása
  2. Szín kiválasztása
  3. Méret meghatározása
  4. A terület előkészítése
  5. A pázsit elhelyezése
  6. A pázsit rögzítése

Útmutató a tökéletes kerthez

A kínálatunkban szereplő 6 különböző pázsit között biztosan megtalálod a számodra ideálisat, ehhez azonban érdemes figyelembe venni a következő szempontokat.

Az első és talán legfontosabb kérdés, hogy milyen szerepet fog betölteni a pázsit? Nézzünk egy példát… ha mondjuk egy kevésbé szép beton felületet fednénk el vele, akár egy garázs tetőt, mert nem szeretnénk, hogy a szürke beton legyen az első, amit reggelente meglátunk az ablakból, akkor a pázsit egyetlen feladata, hogy esztétikus legyen. Ilyenkor nem fontos, hogy mennyire puha tapintású és az sem baj, ha rövidebbek a szálak.

Viszont, ha azt szeretnénk, hogy nyáron mezítláb is öröm legyen a puha fűben lépkedni, akkor érdemes egy kicsit magasabb árú, cserébe dúsabb, puhább, hosszabb szálú pázsitot választani. De ezt a típust ajánljuk akkor is, ha valamilyen belső teret dekorálnál vele, például egy étteremben vagy szállodában.

Döntő szempont lehet az is, hogy mennyire lesz nagy igénybevételnek kitéve a pázsit. Az előbbi példánál maradva, ha csak az esztétika fontos és kevésbé lesz aktívan használva a mindennapokban, nem kell, hogy ellenálló legyen.

Ezzel szemben, ha már most tudod, hogy nálatok bizony nagy a sürgés forgás, rohangálnak rajta a gyerekek, esetleg háziállat is van, aki az igazi füvet rendszerint megtépázta, nos, akkor fontos, hogy egy strapabíróbb típust válassz, ami bírja a kiképzést. Ilyenkor a vastagabb szálú, erősebb pázsitokat ajánljuk, hiszen ezek a legnagyobb igénybevétel mellett is rendezett összképet nyújtanak majd.

Ezt a rendezett képet még befolyásolhatja a szín is, amit szintén kiválaszthatsz az ízlésednek és a környezetnek megfelelően: a világoszöld, friss, igazi tavaszias árnyalattól egészen a kontrasztosabb, sötétebb zöldig.

Mekkora méretre lesz szükség?

Ha megvan a kiválasztott típus, jöhet a rendelés. Ehhez azonban szükség lesz a pontos mennyiségre. Ennek meghatározásában természetesen segítünk!

A legjobb, ha kapunk egy méretarányos alaprajzot, de az is elég ha a terület két legtávolabbi pontját ismerjük. Ebből szakértőink ki fogják számolni, hogy mekkora pázsitra van szükséged.

Minden pázsitunk 4 méteres szélességben kapható, hasonlóan a padlószőnyegekhez vagy a tapétákhoz itt is adott a szélesség, a hosszúságot pedig te határozod meg. Természetesen a 4 méternél szélesebb területet is gond nélkül le tudod fedni, az egyes részek ugyanis tökéletesen egymáshoz illeszthetők az illesztőszalaggal.

Előfordul, hogy egy terület bonyolultabb és nehéz meghatározni a mennyiséget, ilyen esetben szakértőink helyszíni felméréssel segítenek!

Hogy kerül a helyére a pázsit?

Ha megvan a szükséges mennyiség, nincs más dolgunk mint elhelyezni a pázsitot. Nem szükséges hozzá különleges szakértelem vagy extra felszerelés, egy éles tapétavágóval és kis kézügyességgel menni fog!

A pázsit alá készítsünk murva ágyazatot, ahogy a térkövek alá szokták. Fontos ezt minél jobban tömöríteni, mert ez biztosítja majd a felület egyenletességét és a vízelvezetést is.

A rögzítésre két megoldást szoktunk javasolni attól függően, hogy mekkora igénybevételre lehet számítani. Ha tudjuk, hogy sok lesz a rohangálás, játszani fognak a gyerekek és a háziállatok sem fogják kímélni, akkor érdemes erősebb rögzítést alkalmazni. Ilyenkor 10×10-es betonsáv alaphoz javasolt körbe ragasztani (hiszen a murvához nem tudnánk).

Viszont abban az esetben, ha inkább díszkertről van szó, elég lehet a tüskézés is. Ez azt jelenti, hogy tüskéket használunk a rögzítéshez, amelyek a murvával is tökéletesen működnek.

Csupán néhány lépés választ el álmaid kertjétől…

Vedd fel velünk a kapcsolatot és szakértőink segítenek a tervezés és a kivitelezés minden lépésében!

Kapcsolat
Ajánlatkérés