Gyakori kérdések

A ház/lakás mely részére telepíthető a Gondozásmentes Pázsit?

Szinte bárhova. A kert/udvar és terasz/erkély mellett, előszeretettel kérik dekorációnak, kerítéshez vagy függőleges falfelületekre.

Megéri?

Amellett, hogy törekszünk a legjobb ár-érték arányú műfüvekre, fontos kiemelni, hogy a telepítés után időt, energiát és pénzt is spórolunk, ugyanis a locsolás, fűnyírás és az ezzel járó problémák megszűnnek.

Tényleg úgy néz ki a Gondozásmentes Pázsit, mint az igazi fű?

Szinte lehetetlen megmondani, hogy nem élő gyepet látunk. Mindenkinek szoktuk javasolni, hogy bemutatótermünkben teszteljék nyugodtan pázsitainkat. Akinek pedig erre nincs lehetősége vagy ideje, ők tudnak fűsimogató boxot rendelni a weboldalunkon, hogy otthon tudják részletesen szemügyre venni a műfüveinket!

Tényleg gondozásmentes?

A műfű telepítése után a gyep gondozása megszűnik, sok időt biztosítva Neked bármilyen kellemesebb tevékenységekre. A locsolás, fűnyírás, vakondtúrás és sárga, kiégett foltokkal való küzdelem helyett töltheted inkább a családdal az idődet, pihenhetsz vagy akár kerti partyt szervezhetsz.

Háziállathoz ajánlott-e?

Legtöbb pázsitunk teljesen állatbarát. Az erős fűszálak és a speciális alap réteg megakadályozza, hogy a háziállatok vagy akár a vakond kárt tegyen benne. “Kutyás” ügyfeleink nagyon szeretik emiatt is a Gondozásmentes Pázsitot, ugyanis nem kell többet foglalkozni a kutya ásta lyukak betemetésével, ráadásul a kis- és nagy kedvencek is imádnak benne játszani.

Elveszíti a színét vagy kifakul?

Természetesen nem! Speciális UV szűrő bevonata megakadályozza a fakulást. 8 éven belül, ha mégis valami oknál fogva kifakul, díjmentesen kicseréljük. Ez egy gyártói garancia, így erről biztosíthatod magad akár a partnercégünkön keresztül is.

Megáll rajta a víz? Dohosodik?

Nem! Az alapréteg lyukacsos (1 m2 fűben kb. 100 lyuk található), így keresztülfolyik a víz és egyben légáteresztő is, ami mindezt meggátolja. Kertben és teraszon is hamar megszárad.

Milyen alap szükséges a telepítéséhez?

Amennyiben kertbe kerül a Gondozásmentes Pázsit, akkor 10-12 cm vastag két frakciójú murvaágyazat szükséges alá, a területet szegéllyel kell ellátni (műanyag vagy beton). Ha teraszra vagy erkélyre telepítjük, akkor a meglévő beton, tekercses szigetelő felületre vagy gress lapra egyből rá lehet szabni. De természetesen kollégáink ezt a feladatot is ellátják, ha szükséges, így erre sem kell plusz időt fordítanod.

Betonra le lehet-e rakni?

Igen. Annyi a kikötés, hogy legyen elfolyás, hogy a víz ne álljon meg rajta, mivel az alapréteg lyukacsos, így keresztül folyik a víz rajta gond nélkül.

Hogyan lehet tisztítani?

A tisztítása nagyon egyszerű. Amennyiben teraszra kerül, nyugodtan lehet porszívózni vagy felmosni, ha kertbe, akkor pedig lombseprűvel és/vagy slaggal tisztítható vagy magas nyomású gőzborotvával felfrissíthető.

Télire fel kell szedni?

Termékünk fagyálló, így ténylegesen az év 365 napján gondozásmentes lesz kertünk és/vagy teraszunk.

Tartalmaz-e mérgező anyagot?

Természetesen nem! Rettentő fontos szempont volt nálunk, hogy a legmagasabb minőségi elvárásoknak feleljen meg, speciális holland szálakból készüljön, a legkorszerűbb holland gépekkel.